Hızlı Erişim

ÇED SÜRECİNİN SONLANDIRILMASI HAKKINDA DUYURU(Doyran Enerji A.Ş.- "Doyran Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (8,00 MWm/7,76 MWe) projesi)

            Antalya İli, Konyaaltı İlçesi, Doyran ve Geyikbayırı Mahalleleri Sınırlarında Doyran Enerji A.Ş. tarafından yapılması planlanan Doyran Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (8,00 MWm/7,76 MWe) projesi ile ilgili olarak 30.07.2024 tarihinde Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası hakkında  ÇED  Yönetmeliği'nin  8.  Maddesi  gereğince  ÇED  süreci  Bakanlığımızca başlatılmış  ve mezkur Yönetmelik gereğince, 08.10.2024 tarihinde Halkı Bilgilendirme ve Sürece Katılımı Toplantısı yapılmıştır.

            Proje kapsamında; Bakanlığımızca kurulan inceleme ve değerlendirme komisyonu üyesi kurumlardan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın projeye ilişkin olumsuz görüşleri nedeniyle, 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 2. fıkrasının (a) bendi gereği söz konusu projenin ÇED Süreci Bakanlığımızca sonlandırılmıştır.

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.